A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
JMLZ
Topic Author
Posts: 41
Joined: Tue Jun 22, 2021 2:28 am
Location: Barcelona

Tuner and External Instrument

Fri Oct 15, 2021 10:53 pm

When inserting an External Instrument and selecting the corresponding audio inputs, the tuner icon in the control bar at the top remains greyed out.
The quickest way I've found to make it active is to simply select an adjacent track and back by pushing the up/down arrow keys.
 
User avatar
Atlas007
Posts: 10401
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Tuner and External Instrument

Sun Oct 17, 2021 2:15 pm

Thanx for sharing your tip!
LogicPro 10.7.1, MainStage 3.5.4
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, Arturia, etc...
PC, iPadPro 5th gen 12.9”(Duet D., V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear