A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
chumusiconline
Topic Author
Posts: 36
Joined: Mon Jan 02, 2006 6:04 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Something wrong with my sustain window!!

Tue Apr 21, 2020 5:14 am

Hi there, i have been using the logic for awhile.
Not so long ago i purchased a midi grandpiano.
What i noticed is, when i play something and want to edit my sustain, i see 3x sustains ch..
so if i have to edit the sustain line, i have do it 3x
I only have 1x masterkeyboard with 1x sustain.

Anyone knows how to solve this?
Thank you!!
 
User avatar
Atlas007
Posts: 9291
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Something wrong with my sustain window!!  Topic is solved

Sat Apr 25, 2020 11:25 pm

Could you post a screen capture?
Perhaps you have some kind of MIDI loop issue. Or perhaps your pedal is defective.
Have you tried turning MIDI Local Off on your keyboard?
LogicPro 10.6 ( & 9.1.8),MainStage3.5
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, etc...
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear
 
chumusiconline
Topic Author
Posts: 36
Joined: Mon Jan 02, 2006 6:04 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Something wrong with my sustain window!!

Sun Apr 26, 2020 5:58 pm

Hi thank you for taking time to reply me, i tried the local off also, same problems

as you can see on the picture, 3channels very strange.
Attachments
IMG_20200427_025443.jpg
IMG_20200427_025443.jpg (3.86 MiB) Viewed 734 times
 
chumusiconline
Topic Author
Posts: 36
Joined: Mon Jan 02, 2006 6:04 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Something wrong with my sustain window!!

Sun Apr 26, 2020 5:58 pm

thank you again
 
User avatar
Atlas007
Posts: 9291
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Something wrong with my sustain window!!

Mon Apr 27, 2020 9:14 pm

Which midi grand piano?
Perhaps there is a feature in that gear that uses 3 MIDI channel for the sustain?
BTW, which (exact) version of Logic are you using?
LogicPro 10.6 ( & 9.1.8),MainStage3.5
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, etc...
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear