A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
Bauss
Topic Author
Posts: 4
Joined: Mon Jul 21, 2014 8:28 am

Vocal is playing early when using Melodyne (ARA)

Wed Oct 13, 2021 3:42 pm

Hey guys, this has been plaguing me for months (since 10.6.1) so any answer would be amazing.

When using Melodyne (ARA), Any vocal running thru melodyn is playing early. I recall there was a change to delay compensation in recent versions of logic (after 10.6)... Could that have anything to do with it?

- When I turn on low latency mode, expected timing returns
- Doesn't matter how I bus the track or what else is on it, when Melodyne is on, vocals play slightly early and when it off they dont
- Using MBP '19 running latest Mac OS and logic with UA Apollo Twin Mk II

Any ideas?
2019 Macbook Pro 15"
16GB RAM, 512GB SSD
Logic 10.6.3
UA Apollo Twin MkII
 
rasmusmarshagen
Posts: 28
Joined: Mon Jul 29, 2013 1:42 am

Re: Vocal is playing early when using Melodyne (ARA)

Wed Nov 03, 2021 10:31 am

Yeah noticed that too... Maybe this one needs to fixed from Celemony i don't know. Since I don't have these issues with any other plugins.
Logic Pro X 10.7.1 - Mac OSX 11.6.1 - iMac Pro 27" 3 GHz Intel Xeon W 10 Core - 64 GB RAM - UA Apollo X6 - Axiom Pro 49
 
michaelfone
Posts: 2
Joined: Thu May 20, 2021 9:59 am

Re: Vocal is playing early when using Melodyne (ARA)

Fri Nov 05, 2021 2:15 pm

I'm also having this issue, I find if you put a sample delay right after Melodyne set to roughly 70ms, it puts it back into sync.